Wie zijn wij?

 

SAVA is ontstaan in 2015 na constatering door onder andere professionals dat er een grote groep vrouwen is die niet meedoen. Dit door afkomst, overtuiging, onderdrukking, armoede of simpelweg onwetendheid. SAVA vindt dat dat niet meer past in een tijd waarin termen als ‘zelfredzaamheid’ en ‘meedoen’ veelvuldig geroepen worden. Echter is het niet altijd mogelijk om (direct) aansluiting te vinden bij het reguliere aanbod. Wij proberen op een laagdrempelige manier deze inwoners te activeren en mee te laten doen zodat zij op den duur wel kunnen aansluiten bij het reguliere aanbod. SAVA biedt een luisterend oor met als doel deze vrouwen naar het reguliere aanbod te leiden door middel van het bieden van gespreksondersteuning, opbouw sociaal netwerk en ontwikkeling van vaardigheden. Door de jaren heen merkte we dat niet alleen de vrouwen maar alle inwoners kunnen profiteren van ons aanbod en hebben we besloten onze doelgroep te verbreden naar iedereen die dat steuntje in de rug nodig heeft. SAVA biedt deze inwoners een platform, ondersteuning in de vorm van verbinding, informatie en activiteiten waaronder ook evenementen. 

SAVA staat dan ook voor Sociale Activering Voor Allen. Bij de oprichting waren het nog maar 2 dames die met elkaar een aantal sleutelfiguren in de wijk hebben verzameld. Op deze manier creëert SAVA een groot bereik. Inmiddels is het professionele netwerk van SAVA, net als werkgroep SAVA zelf, ook behoorlijk uitgegroeid tot een serieus netwerk waaruit mooie samenwerkingen zijn ontstaan, maar ook constant nog wordt gewerkt aan nieuwe samenwerkingen. 

Wij hopen met deze website zowel deze inwoners als de betrokken professionals van relevante informatie te voorzien.

 

Fatima 

Actieve burger en initiatiefneemster. Fatima is een bezige bij. Naast haar werk vindt zij het belangrijk een actief aandeel aan de maatschappij te hebben. Zij draagt haar steentje op diverse manieren bij. 

Zij is opgegroeid in twee culturen. De Marokkaanse cultuur vanuit het gezin en de Nederlandse cultuur vanuit waar zij woonden. Hierdoor kan zij goed inschatten wat er nodig is om een brug te bouwen en mogelijkheden te creëren om mee te doen in de breedste zin van het woord.


Farida

Ondernemend en sociaal. Zij houdt van uitdagingen. Dat laat haar carrière van 24 jaar beveiliging ook duidelijk zien. Oplettendheid en behulpzaam zijn zit in haar bloed.

Door de ervaringen van haar werk en haar ervaringen in haar persoonlijk leven is zij geïnteresseerd in wat er omgaat in de mens. Haar opleiding tot Life Coach was  dan ook een logische keuze. Met daarnaast haar opleiding tot cognitief therapeut, psychosociale medische basiskennis en voeding hoopt zij op deze manier haar steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van mens en maatschappij. 


Hanane

In 2019 kwam ik in contact met SAVA. Mijn secretariële achtergrond, mijn zorgzame
en behulpzame eigenschappen maken dat deze werkgroep goed bij mij past. 
Wat mij hierin enorm aanspreekt is dat ik ook echt actief kan deelnemen en het 
contact met diverse doelgroepen. Het is een verrijking om nieuwe mensen te
ontmoeten. 

Wat mooi is, is dat het een wisselwerking is. Door de trainingen te geven help een ander inzicht in zichzelf te krijgen, maar ik krijg ook zelf steeds weer nieuwe inzichten door hen. 


Anja zag in 2021 dat Sava Internationale vrouwendag organiseerde. Ik ben zelf 23 jaar geleden uit Duitsland naar Nederland verhuist en in Duitsland wordt internationale vrouwendag als een echte feestdag gezien. Ik vind het belangrijk dat dit in Nederland ook echt gevierd wordt. 

Het leven is te kort om stil te staan. Mij ontwikkelen, nieuwe grenzen opzoeken en vooruitkijken, dat is wie ik ben. Bij Sava kan ik organiseren, plannen en vooral mensen in hun kracht zetten. Sava geeft mij de kans om met en voor vrouwen fantastische projecten op te zetten en de verbinding op te zoeken.


Jennifer draait al heel wat jaartjes mee in de beauty wereld. Hierdoor komt zij met veel vrouwen in aanraking met verschillende achtergronden.

Het borrelde al bij haar om daar iets mee te doen. Dus toen Fatima op haar pad kwam met vraag om mee te helpen met Internationale Vrouwendag bleek dit een goed moment om zo mijn steentje bij te dragen aan de vrouwengemeenschap van Alphen aan den Rijn e.o.

Ik hoop dat wij als SAVA kunnen laten zien dat niets onmogelijk is.