Workshop Positief Piekeren

Piekeren doen we allemaal wel eens. Opvallend is dat veel mensen vaak negatief piekeren: wij stellen ons een scenario voor dat niet verloopt zoals wij graag zouden willen, ook genoemd: 'the worst-case scenario'. Je kijkt naar een filmpje in je hoofd of vertelt jezelf een verhaal waarin je ziet dat er van alles misgaat. 

 

Wat wij vaak niet beseffen, is dat wij hierdoor ons brein de verkeerde kant opsturen. Je brein is als een klein kind die de aanname doet dat jij graag wil dat het zo gaat. Maar natuurlijk wil je dat niet; je wil dat het scenario zich afspeelt zoals jij dat wel graag zou willen. 

In deze workshop leggen wij, Feriba & Siham je uit hoe je brein werkt en hoe je positief kunt piekeren. Het doel? Dat dingen steeds meer gaan verlopen zoals jij dat graag wilt. Dit begint in veel gevallen bij onze eigen gedachten en voorstellingen. Daarom is het zo belangrijk om positief piekeren te oefenen. 

Heb je na het kijken van het filmpje vragen? Laat het ons weten, we beantwoorden je vragen graag. 

 

Feriba Sabory werd geboren in Afghanistan en groeide in Nederland op. Na haar studie stapte zij in de wereld van IT. Maar naast haar werk heeft zijn nog andere passies en ambities. 

Zij uit zich door creativiteit in o.a. schilderen en het maken van sieraden. Op dit moment is haar ambitie om haar creativiteit te gebruiken om invloed met impact te creëren in het veelzijdige Afghanistan voor zowel kinderen als vrouwen.