SAVA Blog

Hieronder vind je onze blog. Deze behandelt steeds verschillende onderwerpen: de ene keer onze ervaringen rondom het organiseren van Internationale Vrouwendag (waar we van genieten, maar ook waar we tegenaan lopen), de andere keer over de trainingen die we bieden of juist zomaar een leuk verhaaltje om te lezen.

 

Veel lees plezier!

 

En nu weer verder....

Na een heel jaar lockdown zijn we in juli eindelijk weer gestart met de trainingen. En dat is heerlijk. Voor ons maar ook voor de deelnemers. Wat hebben we elkaar gemist. Het stroomt van de energie als we weer bij elkaar zitten. Het is fantastisch om te zien hoe de dames enthousiast zijn om te leren en hoe dat wat ze leren in de setting van hun eigen leven integreren. 

Lees meer »

De kop is eraf

Steeds weer is het bijzonder zo snel als de tijd voorbij gaat. Nu kwamen we dit jaar wat laat op gang, maar het programma was klaar op 8 maart. Er zit in de laatste week voor het event zoveel energie en adrenaline bij iedereen dat het lijkt alsof er dan bergen verzet kunnen worden. 

Lees meer »

Netwerken

Als je iets wilt organiseren is het goed om op zoek te gaan naar partners. Wij zoeken bij voorkeur  lokale partners zoals bijvoorbeeld de gebiedsadviseurs. Deze worden altijd betrokken in onze organisatie. Je hebt je partners nodig. Vanochtend hadden wij een gesprek met de gebiedsadviseurs van de wijk Noord. Interessant om eens van hen te horen wat hun rol in de wijk is. Zij zijn onder andere ogen en oren in de wijk. Zij pikken signalen op en zetten deze door naar betreffende helpende organisaties. 

Lees meer »

Yes We Can

De afgelopen jaren heeft onze werkgroep zich ingezet om een mooi programma voor Internationale Vrouwendag in elkaar te zetten. Dat is alle keren goed gelukt. Mooie events, veel bezoekers, mooie workshops, leuke activiteiten en lekker eten natuurlijk. 

Lees meer »

Start nieuw seizoen

We zijn inmiddels al weer enkele weken gestart. Dit keer met 2 groepen. Eén groep is gestart met de  "in je kracht" training. Inmiddels zijn er weer mooie moodboards gemaakt. Deze keer hebben zij de opdracht gekregen hun moodboard thuis op te hangen en deze tijdens de hele loop van de training hun bij te werken. Aan het einde van de training zullen zij een presentatie geven van hun moodboard. We zijn enorm benieuwd naar wat er allemaal in beweging wordt gezet door de training en hoe we dat gaan terugzien in hun moodboard. Over 5 weken lezen jullie hier onze enthousiaste reacties op die bijzondere presentaties. 

Lees meer »

Moodboard

Vanmiddag hadden wij onze vierde bijeenkomst van de eerste groep dames die bij ons de training "In je kracht" volgt. Ik heb ervan genoten. Het thema van vanmiddag was 'mijn toekomst'. De opdracht die hierbij hoort is het maken van een 'moodboard'. Een bord waarop zij voor zichzelf zichtbaar maken hoe hun toekomst eruit ziet. Het was een waar knip en plak festijn. Waar de een wat aarzelend begon te bladeren door de magzines, was de ander doelgericht aan het zoeken. Aan het einde van de training heeft een ieder een mooie presentatie gegeven van haar moodboard. Waar voor de één werk een ambitie is, is gezinsuitbreiding en een boek lezen de ambitie van de ander. En dat mag, want zij zijn de regisseur van hun eigen toekomst. Ik voelde me dankbaar, dankbaar omdat wij als SAVA hen mogen helpen een beeld te vormen van die toekomst, die toekomst die morgen al begint. Nu al zin in volgende week!

Lees meer »

Internationale Vrouwendag

Na een heerlijk ontbijt gaan we door met het VrouwenCafé. Het is gezellig, de appeltaart is heerlijk en er is gemengd publiek. Voor de workshops komen mensen die zich hebben aangemeld en mensen die zich niet hebben aangemeld. Dat kan voor discussies zorgen. Een westerse vrouw merkt op dat wij iedereen op het verkeerde been hebben gezet met onze flyer. Terwijl haar klant zegt: 'geen probleem' ik kom vanavond terug. En na een kopje koffie en een praatje met wat andere vrouwen gaat zij weer naar huis. Zo komt er ook een groepje vrouwen binnen van niet Nederlandse komaf. Ze vinden het ook jammer dat de workshops al voorbij zijn, maar wachten graag nog 2 uur op het avondprogramma, ik zie ze bij elkaar zitten, ze lachen en praten met elkaar.Het is rustig en ook is er al duidelijk dat er te laat begonnen is met de voorbereidingen van het avondprogramma maar schijnt niemand zich druk over te maken. Van binnen voel ik wel de druk, ik voel irritatie en ik maak me zorgen over het programma. Als ik dan de kans krijg om even te ontsnappen grijp ik deze met beiden handen aan. Ik vlieg naar huis, ik kleed me om en ik kijk in de spiegel. Mijn make up ziet er mooi uit, mijn gezicht is geairbrushed, t past mooi bij de oranje kleur van mijn sjaal. Ik vlieg terug, ik stap vanuit de rustige garage in de lift en dan......

Lees meer »

Zomaar een dag

Vrijdag was echt zo'n mooie dag! Ik werd er echt helemaal blij van. Het begon vanochtend al met het ontvangen van onze flyer voor Internationale Vrouwendag. Zomaar een dag eerder dan gepland! Toen ging ik de flyer verspreiden en liep in een kantoor binnen werd ik verrast door wat ik zag. Daar achter de receptie zat één van onze parels, achter een pc haar werk te doen. Ik voelde me trots. Trots op deze dame die 3 jaar geleden naar Nederland kwam en hier haar leven opnieuw moest opbouwen. In datzelfde gebouw raakte ik in gesprek met dames van Kom Erbij en er ontstond zomaar een mooi gesprek met een mooi voornemen om samen te werken. Maar ook dat een andere vrijwilligster binnen onze werkgroep hier mag aansluiten als vrijwilligster om zo een stap dichter bij betaald werk te komen. Mijn dag kon niet meer stuk. :) En toen mocht ik ook nog eens met een van onze nieuwe vrijwilligers op stap om flyers te verspreiden. Bijzonder om te horen hoe een ieder zijn weg zoekt en zo mooi dat ik dat ik er naast mag lopen en mag zien hoe ze die weg dan vinden. Er gebeuren mooie dingen op Internationale Vrouwendag, maar ook de aanloop er naartoe brengt bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken, nieuwe verbindingen en heel veel inspiratie met zich mee. Een fijne dag en een trotse groet!

Lees meer »